LOADING CLOSE

Dioptrijska stakla

U našoj optici nudimo veliki izbor različitih vrsta dioptrijskih stakala. Stakla u našoj optici izrađuje kompanija GrossOptic, jedna od vodećih na domaćem tržištu proizvodnje dioptrijskih stakala.

Od skoro u našoj optici možete kupiti i stakla koja proizvodi kompanija Zeiss, jedna od vodećih svetskih kompanija u ovoj oblasti. Ova stakla predstavljaju najbolje što se može dobiti u pogledu dioptrijskih stakala. Odlikuje ih spoj vrhunskog kvaliteta i najsavremenije tehnologije izrade. Kompanija Zeiss je početkom 2017. godine stigla u Srbiju sa svojim asortimanom. Naša optika može da se pohvali time što je jedna od prvih i retkih optika u kojoj možete naći ova stakla i to po najpovoljnijim cenama u gradu.

Pored okvira, koji su važni iz prvenstveno estetskih razloga, izbor odgovarajućih stakala predstavlja najvažniju odluku koju pravite za svoje oči. U nastavku se možete informisati o faktorima koji mogu uticati na vašu odluku:

Prepisana dioptrija – Dioptrija utiče na to koji će se indeks birati pri izradi stakala. U zavisnosti od veličine indeksa zavisiće i debljina stakla. Ukoliko je dioptrija veća, preporučujemo stakla sa većim indeksom. Takva staklamanje vire iz okvira, te su lakša, praktičnija i otpornija. Cena stakla raste sa povećanjem veličine indeksa. U našoj ponudi nalaze se sledeći indeksi: 1.50, 1.56, 1.60, 1.67, 1.74 i to za sve tipove dioptrija.

Vaše potrebe – Pored toga da li su vam potrebne naočare za blizinu ili daljinu, na izbor stakala utiče i to u kakvim uslovima naočare koristite, kakve su vaše potrebe, kao i želje. Zato u našoj radnji možete naći veliki izbor različitih vrsta dioptrijskih stakala.

Organski monofokali

Ova stakla predstavljaju odličan izbor za bilo koji okvir. Karakteriše ih spoj komfora, lakoće i čvrstine, zbog čega su pogodna za različite uslove. Dostupna su u beloj boji, ili u sivoj i braon u slučaju Trans VII fotoosetljivih stakala (u narodu poznatija kao Fotogrej stakla).

HC + HMC sloj

Najpovoljnija, a samim tim i najprodavanija, jesu organska stakla sa (HC) slojem protiv grebanja i (HMC) antirefleks slojem. Antirefleks sloj uklanja refleksiju sunčeve svetlosti sa prednje i zadnje površine stakla. Osim estetske razlike, ovaj sloj dakle poboljšava i kvalitet vida.

HSC sloj

Ukoliko želite višestruku zaštitu, veću otpornost, manje magljenja, UV zaštitu, manje prljanja i prašine na staklima, za vas su idealna Superhidrofobna stakla. HSC superhidrofobna stakla će odbijati čestice prašine, a i na njima se neće zadržavati masnoće.

Rad na računaru

Ukoliko dugo vremena provodite za računarom i želite da zaštitite vaše oči, naša preporuka jesu stakla za rad na računaru. Ona su poznata i kao BlueCut stakla (HBC). Rad na računaru je znatno olakšan jer nema zamora očiju. Više o ovim staklima, kao i negativnim posledicama izloženosti računaru možete pročitati ovde.

Fotoosetljiva stakla

Transitions Signature VII stakla pogodna su za sve koji žele spoj dioptrijskih i naočara za sunce u jednom. Ovakve naočare možete nositi unutra i napolju, u prostorijama koje imaju različito osvetljenje. Nova VII generacija ovih stakala koje možete dobiti u našoj optici donosi unapređene karakteristike koje poboljšavaju kvalitet vašeg vida. Takve karakteristike su: brža reakcija menjanja boje, veće zatamnjenje tokom sunčanih dana, poboljšan kontrast boja. Ova stakla su dostupna u sivoj (FotoGray) i u braon (FotoBrown) boji.

Opensense, Sport, Relax

Opensense stakla olakšavaju privikavanje na nove naočare, smanjuju deformaciju slike, čime ona postaje oštrija; pogodna su posebno za korisnike sa astigmatizmom. Sa Sport staklima je olakšana adaptacija na sportske okvire sa dioptrijom, poboljšan je kontrast i oštrina slike, manja je debljina ivice, kao i težina naočara.

Organski progresiv

Ukoliko su vam potrebne jedne naočare za blizinu, a jedne za daljinu, pa čak i jedne za računar (srednja daljina), za vas su idealno rešenje progresiv, odnosno multifokalna stakla. Estetski su veoma lepo rešenje jer su prelazi između polja, odnosno dioptrije, neprimetni. Kvalitetna izrada uz pomoć savremene tehnologije omogućava da ova stakla izgledaju isto kao i ona sa jednom dioptrijom, za razliku od bifokalnih na kojima se vidi razlika između dve dioptrije. Ova stakla zahtevaju period adaptacije čija je dužina individualna. Izrađuju se u svim indeksima i slojevima koji su prethodno navedeni pri opisu organskih monofokala: Optima HD, HC, HMC, HSC, HBC, Trans VII.

Organski bifokal

Ukoliko imate dve različite dioptrije za vas rešenje mogu biti bifokalna stakla. Ne zahtevaju period adaptacije, ali estetski nisu najbolje rešenje zbog vidljivog prelaza između dioptrija, za razliku od progresiva (multifokala). Bifokalna stakla takođe izrađujemo u svim indeksima i slojevima.

Zeiss stakla

Već naširoko hvaljena Zeiss stakla se mogu izraditi u svim pomenutim vrstama stakala, slojeva i indeksa, kao i mnogim drugim, u zavisnosti od specifičnih potreba vašeg vida. Karakteriše ih najbolji mogući kvalitet dostupan na današnjem tržištu dioptrijskih stakala. Detaljnije informacije o Zeiss staklima možete naći na ovom sajtu https://www.zeiss.com/vision-care/en_de/home.html.

Okviri za dioptrijska stakla

U našoj ponudi nalazi se široki spektar različitih brendova, kao što su: Guess, Marciano, Azzaro, Timberland, Avanglion, Kubik, Ozzie, Levi’s, Aboriginal, Just Cavalli.