Pozovite nas

069/574-98-20
011/227-05-62

E-mail

kontrastoptika@gmail.com

Radno vreme

Pon – Pet : 09:00 – 17:00
Subotom : 09:00 – 13:00

optika kontrast logo
Essilor HQ
Essilor je priznata međunarodna oftalmološka/optička kompanija smeštena blizu Pariza, Francuska. Specijalizovana za dizajn, proizvodnju i distribuciju sočiva za ispravljanje i zaštitu vida, Essilor se istakao kao vodeći globalni proizvođač oftalmoloških sočiva. Posvećen poboljšanju vida i brizi o očima, Essilor se nalazi na čelu napretka industrije, dosledno pružajući inovativna rešenja za korekciju i zaštitu vida.
Essilor HQ

Essilor je nastao spajanjem dve nezavisne oftalmološke firme: Essel i Silor, koje su postojale između 1849. i 1972. godine. Essel je bio mala radionica za sklapanje naočara koja je brzo rasla uz pomoć preuzimanja fabrika u Parizu i istočnoj Francuskoj. Essel je 1959. godine izumeo Varilux, prvo progresivno sočivo, koje koriguje prezbiopiju i omogućava jasan vid na blizini, srednjoj distanci i daljini. Silor je započeo pod imenom Lissac 1931. godine kao prodavac oftalmoloških sočiva i okvira pre nego što je postao proizvođač sočiva. Silor je 1959. godine, iste godine kada je Essel izumeo progresivno sočivo, napravio svoje otkriće: Orma 1000 sočivo, napravljeno od lakog materijala.

Danas Essilor je deo EssilorLuxottica grupe, koja je nastala spajanjem Essilora i Luxottice 2018. godine. EssilorLuxottica je globalni lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji naočara i sunčanih naočara, sa više od 150.000 zaposlenih i više od 10 milijardi eura godišnjeg prihoda. EssilorLuxottica poseduje neke od najpoznatijih brendova naočara na svetu, kao što su Ray-Ban, Oakley, Persol, Armani, Chanel i Prada

Essilor ima posebne laboratorije za testiranje potreba i ponašanja nosilaca naočala u različitim situacijama. Na primer, HouseLab™ je laboratorija koja oponaša pravu kuću, a CarLab™ je laboratorija koja replicira stvarno okruženje za vožnju. Ovi laboratoriji omogućavaju Essiloru da dizajnira sočiva koja su prilagođena različitim životnim stilovima i aktivnostima.

Essilor International

Essilor je bio na listi Forbsa najinovativnijih kompanija na svetu četiri godine za redom, od 2011. do 2014. godine. Essilor je bio treća najinovativnija francuska kompanija i 68. na svetskoj listi 2014. godine.

EssilorLuxottica, grupa koja je nastala spajanjem Essilora i Luxottice 2018. godine, je takođe na listi Forbsa globalnih 2000 najvećih javnih kompanija na svetu. EssilorLuxottica je zauzeo 262. mesto na listi za 2023. godinu i 503. mesto na listi najboljih poslodavaca na svetu za 2022. godinu.

EssilorLuxottica je takođe dobio šesto mesto na listi Fortune Change the World za 2022. godinu, koja prepoznaje kompanije koje su imale pozitivan društveni uticaj kroz aktivnosti koje su deo njihove osnovne poslovne strategije. EssilorLuxottica je nagrađen za svoju posvećenost i liderstvo u organizovanju industrijskih napora da se eliminiše nekorigovana slaba vidljivost u jednoj generaciji, kao deo svoje misije da pomogne ljudima da “vide više i budu više”.

Varilux XR serija je najnovija serija progresivnih sočiva iz kompanije Essilor koja osim što pružaju kvalitet vida na svim udaljenostima, uzimaju u obzir inovativne mere vizualnih potreba vida na blizinu, ispunjavajući potrebe i očekivanja nove generacije presbiopa koji puno više vremena provoda ispred ekrana. Svako ima drugačiji način ponašanja prilikom gledanja na blizinu. Pomoću NVB aplikacije za Varilux XR seriju mogu se izmeriti načini na koje osoba obavlja aktivnosti na blizini. Način spuštanja pogleda, udaljenost na kojoj čita, bočno pomeranje i vizuelno ponašanje. Na osnovu ovih merenja prave se individualna sočiva s kojima korisnik ima nesmetan prelaz u vidu s daljine na blizinu i ima stabilan vid, čak i u pokretu.

oftalmoloska ordinacija stefanovici

Kompletan pregled oftalmologa

Za obavljanje kompletnog ofralmološkog pregleda produžite na Oftalmološki pregled – Očna ordinacija Stefanovići, Beograd (stefanovici.rs) ili zakažite pregld pozivom na 062/82-28-617.

optika kontrast kontakt

Optika Kontrast - Kontakt

Za zakazivanje provere vida ili ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi sa nošenjem naočara, slobodno nas kontaktirajte na broj 069/574-98-20 ili posetite našu kontakt stranicu radi dalje pomoći. Naš tim u optici Kontrast je ovde da vam pomogne sa svim potrebama u vezi sa vašim vidom.