Pozovite nas

069/574-98-20
011/227-05-62

E-mail

kontrastoptika@gmail.com

Radno vreme

Pon – Pet : 09:00 – 19:00
Subotom : 09:00 – 13:00

optika kontrast logo

Marka Čelebonovića 13, Beograd

069/574-98-20
            
011/227-05-62

Politika privatnosti

 

Poslednje ažuriranje: 23. marta 2021.

Ova Politika privatnosti opisuje našu politiku i postupke o prikupljanju, korišćenju i otkrivanju Vaših podataka kada koristite uslugu i govori Vam o vašim pravima na privatnost i kako Vas zakon štiti. Vaše lične podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge. Korišćenjem usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija u skladu sa ovom Politikom privatnosti.

 

Definicije

 

Za potrebe ove Politike privatnosti:

 • Preduzeće (u ovom Ugovoru ili „Kompanija“, „Mi“, „Mi“ ili „Naše“) odnosi se na Optiku Kontrast, Marka Čelebonovića 13, Novi Beograd, 11070.
 • Kolačići su male datoteke koje veb lokacija postavlja na vaš računar, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj, a sadrži detalje vaše istorije pregledanja na toj veb lokaciji, među mnogim njenim upotrebama.
 • Zemlja se odnosi na: Srbiju
 • Uređaj označava bilo koji uređaj koji može pristupiti Usluzi, poput računara, mobilnog telefona ili digitalnog tableta.
 • Lični podaci su bilo koje informacije koje se odnose na identifikovanu ili ličnu osobu.
 • Usluga se odnosi na veb lokaciju.
 • Dobavljač usluga podrazumeva svako fizičko ili pravno lice koje obrađuje podatke u ime Kompanije. Odnosi se na nezavisne kompanije ili pojedince zaposlene u Kompaniji radi olakšavanja Usluge, pružanja Usluge u ime Kompanije, obavljanja usluga povezanih sa Uslugom ili pružanja pomoći Kompaniji u analizi korišćenja Usluge.
 • Nezavisna usluga društvenih medija odnosi se na bilo koju veb lokaciju ili bilo koju veb stranicu društvene mreže preko koje se korisnik može prijaviti ili otvoriti nalog za korišćenje usluge.
 • Podaci o upotrebi odnose se na podatke prikupljene automatski, bilo generisane korišćenjem usluge ili od same infrastrukture usluge (na primer, trajanje posete stranici).
 • Veb lokacija se odnosi na Optiku Kontrast, dostupno na https://old.optikakontrast.rs/
 • Vi se odnosi na pojedinca koji pristupa ili koristi Uslugu, ili na kompaniju ili na drugo pravno lice u ime kojeg to lice pristupa ili koristi Uslugu, kako je primenljivo.

 

Prikupljanje i korišćenje Vaših ličnih podataka

 

Vrste prikupljenih podataka

 • Lični podaci – Tokom korišćenja naše usluge, od vas možemo tražiti da nam dostavite određene podatke koji mogu lično da vas identifikuju i pomoću kojih vas možemo kontaktirati ili identifikovati. Podaci koji mogu lično da identifikuju mogu da uključuju, ali nisu ograničeni na:
 • Adresa e-pošte
 • Ime i prezime
 • Broj telefona
 • Adresa, država, poštanski broj, grad

Podaci o upotrebi

Podaci o upotrebi se automatski prikupljaju kada se koristi Usluga. Podaci o upotrebi mogu sadržati informacije kao što su adresa Internet protokola vašeg uređaja (npr. IP adresa), vrsta pregledača, verzija pregledača, stranice naše usluge koju posećujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranicama, jedinstveni uređaj identifikatore i druge dijagnostičke podatke.

Kada Usluzi pristupite putem mobilnog uređaja ili putem njega, možemo automatski prikupljati određene informacije, uključujući, ali ne ograničavajući se na tip mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, vaš mobilni uređaj operativni sistem, tip mobilnog Internet pregledača koji koristite, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Takođe možemo prikupljati informacije koje vaš pregledač šalje kad god posetite našu uslugu ili kada joj pristupite putem mobilnog uređaja.

Tehnologije praćenja i kolačići

Kolačiće i slične tehnologije praćenja koristimo za praćenje aktivnosti u našoj usluzi i čuvanje određenih podataka. Korišćene tehnologije praćenja su oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija i poboljšanje i analizu naše usluge. Tehnologije koje koristimo mogu da uključuju:

Kolačići ili kolačići pregledača – Kolačić je mala datoteka smeštena na Vašem Uređaju. Možete naložiti svom pregledaču da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći da koristite neke delove naše usluge. Ako niste prilagodili postavke pregledača tako da odbija kolačiće, naša usluga može koristiti kolačiće.

Kolačići mogu biti „Trajni“ ili „Session“ kolačići. Stalni kolačići ostaju na vašem ličnom računaru ili mobilnom uređaju kada odete van mreže, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite veb pregledač.

Kolačići – šta rade ?

I sesijske i trajne kolačiće koristimo u dolenavedene svrhe:

 • Neophodni / osnovni kolačići

Svrha: Ovi kolačići su od suštinske važnosti da bi vam pružili usluge dostupne putem veb stranice i omogućili vam da koristite neke od njegovih karakteristika. Pomažu u autentifikaciji korisnika i sprečavaju prevarnu upotrebu korisničkih naloga. Bez ovih kolačića ne mogu se pružati usluge koje ste tražili i mi ih koristimo samo da bismo vam pružili te usluge.

 • Politika kolačića / prihvatanje obaveštenja Kolačići

Svrha: Ovi kolačići identifikuju da li su korisnici prihvatili upotrebu kolačića na veb lokaciji.

 • Funkcionalni kolačići

Svrha: Ovi kolačići nam omogućavaju da pamtimo izbore koje donosite kada koristite Veb lokaciju, kao što je pamćenje vaših podataka za prijavu ili željenog jezika. Svrha ovih kolačića je da vam pruže ličnije iskustvo i da izbegnu da morate ponovo da unosite svoje želje svaki put kada koristite veb stranicu.

Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim izborima u vezi sa kolačićima, posetite našu Politiku kolačića ili odeljak Kolačići naše Politike privatnosti.

 

Korišćenje Vaših ličnih podataka

 

Kompanija može koristiti lične podatke u sledeće svrhe:

 • Da bismo pružili i održavali našu Uslugu, uključujući i nadgledanje njene upotrebe.
 • Da biste upravljali svojim nalogom: upravljali svojom registracijom kao korisnik usluge. Lični podaci koje pružate mogu vam omogućiti pristup različitim funkcionalnostima Usluge koje su vam dostupne kao registrovani korisnik.
 • Za izvršenje ugovora: razvoj, usaglašenost i preduzimanje ugovora o kupovini proizvoda, predmeta ili usluga koje ste kupili ili bilo kog drugog ugovora sa nama putem Usluge.
 • Kako bismo Vas kontaktirali: Da Vas kontaktiramo e-poštom, telefonskim pozivima, SMS-om ili drugim ekvivalentnim oblicima elektronske komunikacije, kao što su push obaveštenja mobilne aplikacije u vezi sa ažuriranjima ili informativne komunikacije povezane sa funkcionalnostima, proizvodima ili ugovorenim uslugama, uključujući bezbednosne ispravke, kada je to potrebno ili razumno za njihovu primenu.
 • Da bismo vam pružili vesti, posebne ponude i opšte informacije o drugoj robi, uslugama i događajima koje nudimo slične onima koje ste već kupili ili ste se raspitali o njima, osim ako se niste odlučili da nećete primati takve informacije.
 • Da biste upravljali vašim zahtevima: Da biste prisustvovali i upravljali vašim zahtevima nama.
 • U druge svrhe: Vaše podatke možemo koristiti u druge svrhe, kao što su analiza podataka, identifikovanje trendova upotrebe, određivanje efikasnosti naših promotivnih kampanja i procena i poboljšanje naše Usluge, proizvoda, usluga, marketinga i vašeg iskustva.

 

Vaše lične podatke možemo deliti u sledećim situacijama:

Uz vaš pristanak: Vaše lične podatke možemo otkriti u bilo koje druge svrhe uz vaš pristanak.

 

Zadržavanje vaših ličnih podataka

 

Kompanija će zadržati vaše lične podatke samo onoliko koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Zadržaćemo i koristićemo Vaše lične podatke u onoj meri u kojoj je potrebno da se pridržavamo naših zakonskih obaveza.

Kompanija će takođe zadržati podatke o upotrebi za potrebe interne analize. Podaci o upotrebi se uglavnom zadržavaju kraći vremenski period, osim kada se ti podaci koriste za jačanje bezbednosti ili za poboljšanje funkcionalnosti naše usluge ili smo zakonski dužni da te podatke zadržavamo duže vreme.

 

Veze do drugih veb lokacija

 

Naša usluga može sadržati veze do drugih veb lokacija kojima mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bićete preusmereni na veb lokaciju te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posetite. Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo kojih veb lokacija ili usluga trećih lica.

 

Prava građana

 

Imate sledeća prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti:

 • Potvrda da li obrađujemo vaše podatke o ličnosti
 • Pristup vašim podacima o ličnosti
 • Ispravku vaših podataka o ličnosti u slučaju greške
 • Brisanje vaših podataka o ličnosti
 • Prekid obrade vaših podataka o ličnosti
 • Odbijanje da se vaši podaci o ličnosti obrađuju
 • Prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge
 • U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka, pravo na ljudsku intervenciju, izražavanje stava o odluci ili osporavanje odluke.

 

 

Izmene ove Politike privatnosti

 

Savetujemo vam da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti radi bilo kakvih promena. Promene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada se postave na ovu stranicu. Isto tako, informacije na ovoj stranici su isključivo informativne prirode.

 

Kontaktirajte nas

 

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, možete nas kontaktirati:

Putem e-pošte: info@optikakontrast.rs

Popunjavanjem kontakt forme na sledećoj stranici: https://optikakontrast.rs/kontakt/

Pozovite

069/574-98-20

011/227-05-62

Adresa

Marka Čelebonovića 13, Novi Beograd

Email

info@optikakontrast.rs

Sarađujemo sa:

1 + 14 =