Pozovite nas

069/574-98-20
011/227-05-62

E-mail

kontrastoptika@gmail.com

Radno vreme

Pon – Pet : 09:00 – 17:00
Subotom : 09:00 – 13:00

optika kontrast logo

O nama

Optičarska radnja Kontrast je započela sa radom 2016. godine. Od početka sarađujemo sa oftalmološkom ordinacijom Stefanovići i prof. dr Ivanom Stefanovićem. Nalazi se na adresi Marka Čelebonovića 13, Novi Beograd (Bežanija). Od samog početka težimo ostvarivanju onih uslova koji će omogućiti najbolju moguću brigu o vašem vidu:

  • Široka i kvalitetna ponuda kreirana prema vašim potrebama
  • Izrada onoga što ste izabrali u najkraćem roku
  • Povoljne cene koje odgovaraju vašim finansijskim mogućnostima
  • Optičari koji su uvek tu ukoliko je potrebno da se sa nekim posavetujete
  • Okruženje koje omogućava da se osećate prijatno dok birate najbolje za svoj vid

U našoj optičarskoj radnji možemo vam ponuditi sledeće:

  • Dioptrijska organska stakla različitih vrsta
  • Okvire za naočare različitih brendova
  • Kontaktna sočiva
  • Servis naočara
  • Naočare za sunce sa polarizovanim staklima

U našoj optici nudimo veliki izbor različitih vrsta dioptrijskih stakala. Stakla u našoj optici izrađuje kompanija GrossOptic, jedna od vodećih na domaćem tržištu proizvodnje dioptrijskih stakala.

Od skoro u našoj optici možete kupiti i stakla koja proizvodi kompanija Zeiss, jedna od vodećih svetskih kompanija u ovoj oblasti. Ova stakla predstavljaju najbolje što se može dobiti u pogledu dioptrijskih stakala. Odlikuje ih spoj vrhunskog kvaliteta i najsavremenije tehnologije izrade. Kompanija Zeiss je početkom 2017. godine stigla u Srbiju sa svojim asortimanom. Naša optika može da se pohvali time što je jedna od prvih i retkih optika u kojoj možete naći ova stakla i to po najpovoljnijim cenama u gradu.

Pored okvira, koji su važni iz prvenstveno estetskih razloga, izbor odgovarajućih stakala predstavlja najvažniju odluku koju pravite za svoje oči. U nastavku se možete informisati o faktorima koji mogu uticati na vašu odluku:

Prepisana dioptrija – Dioptrija utiče na to koji će se indeks birati pri izradi stakala. U zavisnosti od veličine indeksa zavisiće i debljina stakla. Ukoliko je dioptrija veća, preporučujemo stakla sa većim indeksom. Takva staklamanje vire iz okvira, te su lakša, praktičnija i otpornija. Cena stakla raste sa povećanjem veličine indeksa. U našoj ponudi nalaze se sledeći indeksi: 1.50, 1.56, 1.60, 1.67, 1.74 i to za sve tipove dioptrija.

Vaše potrebe – Pored toga da li su vam potrebne naočare za blizinu ili daljinu, na izbor stakala utiče i to u kakvim uslovima naočare koristite, kakve su vaše potrebe, kao i želje. Zato u našoj radnji možete naći veliki izbor različitih vrsta dioptrijskih stakala.

Organski monofokali

Ova stakla predstavljaju odličan izbor za bilo koji okvir. Karakteriše ih spoj komfora, lakoće i čvrstine, zbog čega su pogodna za različite uslove. Dostupna su u beloj boji, ili u sivoj i braon u slučaju Trans VII fotoosetljivih stakala (u narodu poznatija kao Fotogrej stakla).

 

HC + HMC sloj

Najpovoljnija, a samim tim i najprodavanija, jesu organska stakla sa (HC) slojem protiv grebanja i (HMC) antirefleks slojem. Antirefleks sloj uklanja refleksiju sunčeve svetlosti sa prednje i zadnje površine stakla. Osim estetske razlike, ovaj sloj dakle poboljšava i kvalitet vida.

Rad na računaru

Ukoliko dugo vremena provodite za računarom i želite da zaštitite vaše oči, naša preporuka jesu stakla za rad na računaru. Ona su poznata i kao BlueCut stakla (HBC). Rad na računaru je znatno olakšan jer nema zamora očiju. Više o ovim staklima, kao i negativnim posledicama izloženosti računaru možete pročitati ovde.

Superhidrofobni zaštitni sloj HSC

Ukoliko želite višestruku zaštitu, veću otpornost, manje magljenja, UV zaštitu, manje prljanja i prašine na staklima, za vas su idealna Superhidrofobna stakla. HSC superhidrofobna stakla će odbijati čestice prašine, a i na njima se neće zadržavati masnoće.

Fotoosetljiva stakla

Transitions Signature VII stakla pogodna su za sve koji žele spoj dioptrijskih i naočara za sunce u jednom. Ovakve naočare možete nositi unutra i napolju, u prostorijama koje imaju različito osvetljenje. Nova VII generacija ovih stakala koje možete dobiti u našoj optici donosi unapređene karakteristike koje poboljšavaju kvalitet vašeg vida. Takve karakteristike su: brža reakcija menjanja boje, veće zatamnjenje tokom sunčanih dana, poboljšan kontrast boja. Ova stakla su dostupna u sivoj (FotoGray) i u braon (FotoBrown) boji.

Opensense, Sport, Relax

Opensense stakla olakšavaju privikavanje na nove naočare, smanjuju deformaciju slike, čime ona postaje oštrija; pogodna su posebno za korisnike sa astigmatizmom. Sa Sport staklima je olakšana adaptacija na sportske okvire sa dioptrijom, poboljšan je kontrast i oštrina slike, manja je debljina ivice, kao i težina naočara.

Optika Kontrast je od kompanije CompanyWall dobila bonitetnu ocenu AA+ na osnovu poslovnih performansi u pređašnjim godinama. Rejting koji je ostvaren je validan dokaz pouzdanog poslovanja i transparentan pokazatelj saradnicima da je reč o kompaniji koja posluje odgovorno i bez rizika.

Proizvođači sa kojima sarađujemo

Kao jedan od vodećih proizvođača stakala za naočare na svetu, ZEISS je sinonim maksimalne ugodnosti vida. Objektivi za filmske kamere i fotoaparate, dvogledi, durbini, planetarijumi i nišanski sistemi za simulatore leta iz kompanije ZEISS svojim korisnicima nude izuzetan optički kvalitet a time i nezaboravne trenutke.

Sva stakla se proizvode sa potpunom UV zaštitom, bez obzira na cenu i vrstu stakala. Potpuno blokiraju štetno UV zračenje talasnih dužina do 400nm. Odlikuju ih izuzetno visoka transparentnost što omogućava nosiocu potpuno oštar vid. Otporna su na ogrebotine, prašinu, prljavštinu i vodu.

Essilor je svetski vodeći brend u proizvodnji dioptrijskih sočiva (stakla). Essilor nudi veliku gamu monofokalnih i progresivnih sočiva (Varilux).U zavisnosti od potreba klijenata, u ponudi je više Crizal zaštitnih (antirefleksnih) slojeva (OptiFog, Easy UV, Alize UV, Sapphire i Prevencia). Crizal Prevencia pruža dokazanu zaštitu zdravlja oka, blokira štetne UV i ultra-ljubičaste zrake te dopušta prolaz samo korisnom spektru svetla. Zbog toga, Crizal Prevencia pomaže u prevenciji starenja oka. Uz to Crizal Prevencia pruža i najpotpuniju zaštitu od refleksije, prljavštine, grebanja, prašine i vode. Transition Signature Gen8 su trenutno bez kompromisa najbolja fotoosetljiva sočiva na tržištu.

Grossoptic kompanija zauzima vodeću poziciju na tržištu optike u jugoistočnoj Evropi. Od svog osnivanja 1992. godine, kompanija je orijentisana ka potrebama potrošača i unapređenju njihovog života.

Cilj Grossoptic kompanije bio je da stvori brend kojem će potrošači moći da veruju i gde će naći sve iz oblasti optike na jednom mestu.