Pozovite nas

069/574-98-20
011/227-05-62

E-mail

kontrastoptika@gmail.com

Radno vreme

Pon – Pet : 09:00 – 17:00
Subotom : 09:00 – 13:00

optika kontrast logo

Zeiss je jedna od najstarijih i najpoznatijih kompanija u oblasti optike i optoelektronike, koja je osnovana 1846. godine u Jeni, Nemačka, od strane optičara Carla Zeissa sa samo 20 godina. On je bio samouki optičar koji je usavršio svoje veštine radeći sa različitim materijalima i tehnikama. On je takođe bio zainteresovan za prirodne nauke i astronomiju, što ga je inspirisalo da stvara bolje mikroskope i teleskope. Zeiss proizvodi različite vrste optičkih proizvoda i rešenja, kao što su oprema za proizvodnju poluprovodnika, merna tehnologija, mikroskopi, medicinska tehnologija, stakla za naočare, objektivi za fotoaparate i kamere, dvogledi i planetarijumi. Zeiss je takođe lider u inovacijama i istraživanjima u oblasti optike i ima više od 200 patenata i 40 nagrada za svoje izume.

Zeiss quote
Zeiss-vrste-progresiva

Zeiss ima poseban program za oftalmološka sočiva, koji nudi širok spektar sočiva za različite potrebe i želje korisnika. Zeiss oftalmološka sočiva su dizajnirana da obezbede maksimalnu udobnost, kvalitet i zaštitu vida, kao i da se prilagode individualnom stilu i načinu života korisnika. Zeiss nudi sledeće vrste oftalmoloških sočiva:

  • Jednojakosna sočiva: Ova sočiva imaju istu dioptriju na celoj površini i služe za korekciju kratkovidosti, dalekovidosti ili astigmatizma. Zeiss nudi različite modele, kao što su ZEISS SmartLife Single Vision, ZEISS Single Vision Superb, ZEISS Single Vision AS i ZEISS Single Vision Sph.
  • Progresivna sočiva: Ova sočiva imaju postepeni prelaz od dioptrije za daljinu na gornjem delu do dioptrije za blizinu na donjem delu, bez vidljivih linija ili preloma. Ova sočiva su pogodna za ljude koji imaju prezbiopiju, odnosno slabljenje sposobnosti oka da fokusira na bliske predmete. Zeiss nudi različite modele progresivnih sočiva, kao što su ZEISS SmartLife Progressive, ZEISS Progressive Precision Pure, ZEISS Progressive Precision Plus i ZEISS Progressive Precision Superb.
  • Digitalna sočiva: Ova sočiva su posebno dizajnirana za ljude koji često koriste digitalne uređaje, kao što su pametni telefoni, tableti ili računari. Ova sočiva pomažu da se smanji naprezanje očiju i glavobolja uzrokovana dugotrajnim gledanjem u ekrane koji emituju plavo svetlo. Zeiss nudi različite modele digitalnih sočiva, kao što su ZEISS Digital Lens, ZEISS EnergizeMe i ZEISS BlueGuard.
  • Specijalna sočiva: Ova sočiva su namenjena za specifične situacije ili aktivnosti koje zahtevaju posebnu korekciju ili zaštitu vida. Zeiss nudi različite modele specijalnih sočiva, kao što su ZEISS DriveSafe (za vožnju), ZEISS Office Lens (za rad u kancelariji), ZEISS Sport Lens (za sport), ZEISS AdaptiveSun (za sunce) i ZEISS PhotoFusion (za promenljive uslove osvetljenja).

Zeiss takođe ima različite vrste zaštitnih slojeva i tretmana za svoja oftalmološka sočiva, koji poboljšavaju njihov kvalitet, trajnost i funkcionalnost. Neki od tih slojeva i tretmana su:

  • ZEISS DuraVision Platinum: Ovo je najotporniji sloj protiv ogrebotina koji Zeiss nudi, koji čini sočiva do 3 puta otpornijim na ogrebotine od standardnih sočiva. Ovaj sloj takođe smanjuje odsjaj, odbija prašinu i vodu i pruža UV zaštitu.
  • ZEISS DuraVision BlueProtect: Ovo je sloj koji filtrira plavo svetlo koje emituju digitalni uređaji i veštačko osvetljenje, koje može biti štetno i iritirajuće za oči. Ovaj sloj pomaže da se smanji naprezanje očiju, poboljša kontrast i poveća udobnost vida.
  • ZEISS DuraVision AntiVirus: Ovo je sloj koji ima antiviralna i antibakterijska svojstva, koji sprečava razmnožavanje virusa i bakterija na površini sočiva. Ovaj sloj pomaže da se smanji rizik od infekcija i poboljša higijena vida.
  • ZEISS LotuTec: Ovo je tretman koji čini sočiva hidrofobnim i oleofobnim, što znači da odbijaju vodu i masnoću. Ovaj tretman pomaže da se sočiva lakše čiste i održavaju, kao i da se spreči zamagljivanje i zamrljanje sočiva
Zeiss-fabrika